ua en ru

Україна переграла збірну Чилі в матчі за третє місце Кубка претендентів

Україна переграла збірну Чилі в матчі за третє місце Кубка претендентів Фото: "Синьо-жовті" вибороли "бронзу" турніру в Катарі (cev.eu)

Збірна України з волейболу розгромила національну команду Чилі в боротьбі за бронзові нагороди Challenger Cup 2023 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат поєдинку.

Challenger Cup, матч за 3-тє місце, чоловіки

Чилі – Україна – 0:3 (21:25, 19:25, 18:25)

Розпочали команди на рівних, але особливо розгулятися латиноамериканцям "синьо-жовті" не дали. Українці поступово збільшували власну перевагу та тримали суперника на безпечній відстані. За підсумками першого сету наша збірна "привезла" чилійцям +4.

За схожим сценарієм розгорнулися події і в другій партії. Збірна Чилі чинила опір українській команді в дебюті, але згодом підтримувати темп опонентів перестала. На піку перевага "синьо-жовтих" складала 6 пунктів. Зрештою, із таким відривом збірна України і виграла сет.

Максимум конкуренції латиноамериканці видали в третій партії. Фактично впродовж усього сету вони не відпускали українців у відрив і підійшли до вирішального відрізку за рівного рахунку (18:18). Та цим, схоже, лише розгнівали українців. "Синьо-жовті" виграли 7 (!) розіграшів поспіль і на мажорній ноті оформили розгром Чилі.

Отже, збірна України перемогла у втішному фіналі Кубка претендентів-2023. Далі в графіку національної команди участь у чемпіонаті Європи та кваліфікації до Олімпійських ігор. Раніше підопічні Угіса Крастіньша дійшли до фіналу Золотої Євроліги, де поступилися Туреччині (2:3).