ua en ru

Україна - гарант безпеки Європи, потрібно акцентуватись на Чорному морі, - МЗС Румунії

Україна - гарант безпеки Європи, потрібно акцентуватись на Чорному морі, - МЗС Румунії Фото: міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску (Getty Images)

Україна стала гарантом безпеки європейської спільноти. Проте партнерам потрібно зосередитися на забезпеченні захисту Чорного моря.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра закордонних справ Румунії Богдана Ауреску під час виступу на Чорноморській безпековій конференції.

Він зазначив, що з початку повномасштабного російського вторгнення Румунія лишалась надійним партнером України і допомагає боротися з наслідками війни.

"Але ми маємо робити більше. Бо вже зрозуміло, що Україна - гарант майбутньої безпеки європейського співтовариства", - наголосив глава МЗС.

Міністр заявив, що міжнародна спільнота повинна сформувати єдину позицію у питанні допомоги Україні. Зокрема, партнери повинні зосередитися на захисті Чорного моря та Чорноморського регіону.

"Чорне море - це дзеркало, яке показує, як буде виглядати майбутнє Європи та світу", - сказав Ауреску.

Нагадаємо, 12 квітня у столиці Румунії почалася перша Чорноморська безпекова конференція у рамках Кримської платформи.

Глава МЗС Дмитро Кулеба вирушив до Бухаресту, де у рамках конференції проведе зустрічі з колегами з Румунії та Молдови.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.