ua en ru

В Ухті сталася пожежа на НПЗ, повідомлялося про "бавовну". Є жертви

В Ухті сталася пожежа на НПЗ, повідомлялося про "бавовну". Є жертви Фото: в Ухті сталася пожежа на НПЗ 2 червня (t.me/bazabazon)

В Ухті (Комі РФ) сталася пожежа на місцевому НПЗ, що належить "Лукойлу". Перед пожежею очевидці чули хлопки, загинули двоє людей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канали Baza и 112

"Пожежа на НПЗ почалася вдень 2 червня. За словами очевидців, перед загорянням вони чули кілька хлопків у районі нафтопереробного заводу. Незабаром там було помічено стовп диму", - пише Baza.

В Ухті сталася пожежа на НПЗ, повідомлялося про "бавовну". Є жертви

Як уточнює Telegram-канал, двоє людей загинули внаслідок пригоди.

"Ще один постраждалий був доставлений до лікарні. У всіх постраждалих комбіновані травми. Попередньо чоловіки проводили роботи на одному з резервуарів", - наголошується в повідомленні.

Як додають автори, спалах стався всередині резервуару РВС-10000, зараз його охолоджують і пожежники готуються проводити "пінну атаку". При цьому дах резервуара частково зруйнований. Також стверджується, що нібито "версія атаки БПЛА не розглядається".

Як зазначає Telegram-канал 112, цей НПЗ входить до корпорації російського "Лукойлу" в Комі.

Що відомо про НПЗ

ЛУКОЙЛ-Ухтанефтепереробка (Ухтинський нафтопереробний завод) - велике підприємство з переробки нафти, розташоване в Північно-Західному федеральному окрузі РФ, в республіці Комі, позиціонується як найстаріший у галузі нафтопереробний завод РФ, виник, згідно з відкритих джерел, у 1933 році. Є 100% дочірньою структурою ПАТ "ЛУКОЙЛ", що входить до складу з 1999 року.

Зазначимо, що у 2020 році на підприємстві сталася пожежа на блоці введення присадок. Постраждав один працівник. До ліквідації НП тоді залучали понад 100 осіб.