ua en ru

Удари по Криму та перестрілки в містах Дагестана: новини за вихідні

Удари по Криму та перестрілки в містах Дагестана: новини за вихідні Фото: колаж РБК-Україна

Вчора у Севастополі та інших містах Криму чули вибухи. А у Дагестані невідомі влаштували стрілянину у Махачкалі та місті Дербент.

Детальніше про те, що сталося на вихідних, - у матеріалі РБК-Україна.

Війна Росії проти України: останні новини

Новини за 22 червня

Новини за 23 червня

Росіяни атакували дроном блокпост поліції у Херсонській області

У Нацполіції повідомили, що внаслідок російської атаки інспектор сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №1 Херсонського РУП, старший лейтенант поліції отримав тяжкі поранення. Правоохоронець помер у кареті швидкої дорогою до лікарні.

У Києві підліток побив ветерана війни

21 червня близько 23:40 до поліції Києва надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що на вулиці у Дарницькому районі його побив невідомий. Попередньо встановлено, що через раптовий конфлікт відбулась бійка між чоловіком та 17-річним хлопцем.

Постраждалим виявився ветеран бойових дій, колишній військовослужбовець 32 ОМБр. Чоловік вигулював собаку та повертався додому, коли до нього підійшли троє хлопців, наймолодший з них почав "предʼявляти за зачіску".

Білорусь проводить "раптову перевірку" військ. В ДПСУ розповіли про ситуацію біля кордону

"Білорусь постійно проводить то навчання, то перевірку військ. Але, якщо говорити про загрозу, коли Росія там тримала свої війська і їх чисельність могла складати до 12 тисяч військовослужбовців, то на цей момент у Росії на цьому напрямку немає підрозділів, які б вона могла застосувати проти України", - сказав речник ДПСУ Андрій Демченко.

В Сумській області депутат облради з карабіну застрелив людину

Інцидент стався в селі Заріччя на території мисливського господарства "Північний ліс" близько 19-ї години.

"Під час пристрілки власного мисливського карабіна депутат, замість встановленої мішені, вистрілив у працівника лісництва, який перебував у зоні ведення вогню. Від отриманого вогнепального поранення 46-річний потерпілий помер на місці події", - розповіли в місцевій прокуратурі.

В ЗСУ розкрили подробиці знищення складу "Шахедів" та інфраструктури ворога на Кубані

У Військово-морських силах ЗСУ зазначили, що атака була організована та проведена у взаємодії зі СБУ.

"Підтверджено знищення силами та засобами ВМС ЗС України, у взаємодії зі Службою безпеки України, складу "Шахедів" та супутньої інфраструктури", - йдеться в повідомленні військових. Також у заяві ВМС зазначається, що нові супутникові знімки підтверджують знищення "місць зберігання та підготовки до застосування "Shahed-136/Герань-2", навчальних корпусів, пунктів управління та зв’язку розрахунків цих БпЛА, що розташовані в Краснодарському краї".

У Південній Кореї назвали умову скасування будь-яких обмежень щодо допомоги Україні

Начальник управління нацбезпеки адміністрації президента Південної Кореї Чан Хо Чжи заявив, що Сеула про надання зброї Україні залежить від того, як розвиватиметься військова співпраця Росії з Північною Кореєю.

"Я хотів би підкреслити, що все залежить від того, що зробить Росія. Чи залишиться для нас лінія, якщо Росія передасть високоточну зброю Північній Кореї?" - сказав він.

Вибухи лунали у Криму

Вчора вдень Севастополі та інших містах Криму чули вибухи. Росіяни заявили про атаку. У російському Міноборони стверджують, чотири ракети ATACMS були збиті, ще одна вибухнула над Севастополем. Росіяни кажуть, що буцімто постраждали понад 100 людей і загинули троє осіб. У мережі повідомляють, що російська ППО збивала ракети над пляжем Учкуївка.

А вже ввечері потужні вибухи знову пролунали у декількох містах тимчасового окупованого Криму. Росіяни традиційно заявили про нібито ракетну атаку.

Словенія повідомила, коли підпише з Україною безпекову угоду

Президент Словенії заявила, що 27 червня відвідає Київ, де підпише безпекову угоду з Україною.

"Йдеться про зобов'язання продовжувати допомагати Україні стільки, скільки буде потрібно", - сказала Пірц Мусар, додавши, що угоду подібна до інших, які вже уклала Україна.

У Дагестані повідомляють про серію терактів

Невідомі обстріляли православну церкву, синагогу та поліцейських в місті Дербент. Одного поліцейського вбили, одного поранили. Після цього нападники втекли на автомобілі. Ще один напад стався в Махачкалі - столиці Дагестану. Там невідомі стріляли по поліцейських автомобілях на посту ДПС.

У містах помітили військову техніку та вертольоти. Центр Дербента знеструмлено. У Махачкалі люди опинилися заблоковані в церкві, довкола якої йде перестрілка.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.