ua en ru

Удар по військовій частині. ЗМІ розповіли про нещодавню атаку дронів у Ахтубінську

Удар по військовій частині. ЗМІ розповіли про нещодавню атаку дронів у Ахтубінську Ілюстративне фото: в Ахтубінську в РФ були вибухи через атаку дронів (Getty Images)

Російське місто Ахтубінськ Астраханської області зазнало дронової атаки ще два дні тому, 22 липня. Серед іншого, фіксувався "приліт" на території військової частини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російське видання ASTRA.

За даними росЗМІ, це сталося у минулий понеділок вранці.

Стверджується, що в районі міста бачили нібито три українські безпілотники.

Джерело Astra розповіло, що:

  • один дрон уразив територію російської військової частини,
  • другий БПЛА впав на нежитлову будівлю у місті,
  • а третій - вибухнув у степу.

Також російське видання пише, що внаслідок події начебто обійшлось без постраждалих та наслідків для техніки у російській військовій частині в цьому місті.

Вибухи в Ахтубінську

Варто зазначити, що про якісь атаки безпілотників по цьому населеному пункті РФ 22 липня раніше інформація не з'являлася. Проте загалом в Ахтубінську, де розташовані аеродром та льотний випробувальний центр ім. Чкалова, відбуваються вибухи через "нальоти" дронів не вперше.

Так, ще 9 червня в ГУР Міноборони України розповіли про ураження літака Су-57 на аеродромі "Ахтубінск".

Додамо, пізніше в українській військовій розвідці дізнались реакцію Кремля на ураження Су-57. За словами розвідників, Кремль та особисто диктатор Володимир Путін дуже гаряче та відчутно відреагували на ураження винищувача Су-57.

Також нещодавно джерело РБК-Україна повідомило, що у ніч проти 9 липня українські дрони відпрацювали по військовому аеродрому Ахтубінськ в Астраханській області. Крім того - по НПЗ в Калачі-на-Дону у Волгоградській області, та електропідстанції 500 в Ростовській області РФ. І що це була спільна операція СБУ та ГУР.