ua en ru

Удар по "Охматдиту". Українці та бізнес зібрали майже 300 млн гривень на відновлення лікарні

Удар по "Охматдиту". Українці та бізнес зібрали майже 300 млн гривень на відновлення лікарні Фото: українці та бізнес зібрали майже 300 млн гривень на відновлення "Охматдиту" (Віталій Носач, РБК-Україна)

Український бізнес та громадяни за добу зібрали понад 250 мільйонів гривень на відновлення дитячої лікарні "Охматдит" після того, як 8 липня росіяни вдарили по медзакладу. Всі кошти підуть на відбудову зруйнованих корпусів клініки та на закупівлю нового обладнання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані monobank, UNITED24 та заяви бізнесу.

За 28 годин українці та бізнес змогли зібрати 280 млн грн у межах збору monobank та UNITED24.

Так, IT-компанія Grammarly та "АТБ" перерахували по 20 млн грн, "АВТ Баварія" – 10 млн грн, мережа мультимаркетів "Аврора", monobank та група компаній "Автострада" – по 5 млн грн, Uber і група IT-компаній Netpeak Group задонатили по 2 млн грн.

Десятки великих українських компаній зробили індивідуальні пожертви на користь "Охматдиту".

Найбільші донати на цей час надійшли від "Київстару", Favbet, Kernel та ОККО, які передали по 10 млн грн безпосередньо лікарні та афілійованим благодійним фондам.

Крім цього, по 5 млн грн на допомогу лікарні виділили інвестгрупа ICU, компанії "Укрнафта" та GSC Game World. Ще 4 млн грн надійшло від київського ЦУМу, а 3 млн грн перерахував "ПриватБанк".

Частина бізнесів на додаток до фінансової допомоги надає й іншу підтримку. Зокрема, "Dnipro-M" забезпечував волонтерів інструментами, "Епіцентр К" надав техніку для розбору завалів, а мережі супермаркетів "АТБ", "Сільпо", "Новус", "Ашан", "Varus" і "Коло" оперативно доставляли на місце теракту продукти харчування та воду. Також питну воду для потреб лікарні передали провідні виробники, зокрема "Миргородська", VODA UA та інші.

Удар по "Охматдиту"

Нагадаємо, вчора, 8 липня, росіяни провели черговий масований удар по Україні. Одна з ракет атакувала дитячу лікарню "Охматдит" у Києві. Внаслідок атаки є кілька загиблих та десятки постраждалих.

На цьому фоні Україна скликала екстрене засідання Ради безпеки ООН. Воно відбувається сьогодні, 9 липня.

Більш детально про вчорашню атаку росіян - у матеріалі РБК-Україна.