ua en ru

У Тверській області заявили про пожежу через дронову атаку, оголошено евакуацію

У Тверській області заявили про пожежу через дронову атаку, оголошено евакуацію Фото: у Торопці Тверської області сталася пожеда через удар дронів (Getty Images)

У Тверській області (Російська Федерація) у ніч проти 18 вересня сталася пожежа у місті Торопець. Вона виникла на тлі атаки дронів та роботи протиповітряної оборони у регіоні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву губернатора Тверської області Ігоря Рудені в Telegram.

Місцева влада заявляє, що пожежа виникла у Торопці "на місці падіння уламків БПЛА".

За словами тверського губернатора, якого цитує ресурс "Пул69", у регіоні триває робота ППО через "масовану атаку безпілотників".

Також зазначається, що Руденя ухвалив рішення про "часткову евакуацію населення з території, де веде роботу ППО та локалізується пожежа".

Між тим в мережі були оприлюднені кадри вогняної НС у Тверській області. Як пишуть російські ЗМІ, місцеві жителі кажуть про пожежу та детонацію, та що під атаку дронів міг потрапити склад з боєприпасами.

Нагадаємо, російське місто Торопець розташовано на захід від Твері, та на схід від Білорусі. Відстань населеного пункту від кордону з Україною складає близько 488 км.

У Тверській області заявили про пожежу через дронову атаку, оголошено евакуацію

Розташування міста Торопець Тверської області на мапі та уявна лінія до кордону з Україною (фото: скрін google.com/maps)

Оновлено: під удар дронів потрапила військова частина

Як пише Telegram-канал 112, військову частину у місті Торопець Тверської області атакували 6 безпілотників, 3 з яких начебто були збиті ППО, а решта досягла цілі.

"Після чого почалися сильна пожежа та детонація на складах із боєприпасами", - йдеться у публікації.

Оновлено: детонація може бути на складі з ракетами для "Градів" та мінами

Вранці в мережі з'явилися нові кадри про вогняну НС у Тверській області. На місці працюють вогнеборці.

Між тим росЗМІ зазначають, що у Торопці знаходяться військові частини в/ч 54 169 ТТ та 11777 - колишня в/ч 55443. Судячи з карт, пише "Астра", палаючі та детонуючі склади розташовані в передмісті Торопця, поряд з селами Цикареве, Кудине та Заріччя.

А представник Української добровольчої армії "Південь" та речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у своєму Telegram розповів, що пожежа та детонація відбуається на 107 арсеналі.

"На зберіганні в якому знаходились боєприпаси, в тому числі 122-мм ракети для БМ-21 "Град", 82-мм міни, набої тощо", - написав він.