ua en ru

Тушать спецпотяги. На підприємстві в Омську горять ємності з нафтопродуктами (відео)

Тушать спецпотяги. На підприємстві в Омську горять ємності з нафтопродуктами (відео) Фото: на підприємстві в Омську горять ємності з нафтопродуктами (t.me/mchs_official)

В Омську (Росія) на підприємстві на Красноярському тракті відбулася сильна пожежа, де спалахнули три ємності з нафтопродуктами 25 квітня. Для гасіння вогню на місце навіть було викликано спецпотяги.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МНС Росії, соцмережі.

"На Красноярському тракті горять три ємності з нафтопродуктами, кожна об'ємом 200 літрів. Попередньо площа пожежі - 500 кв. м", - повідомило МНС РФ о 9:56.

На підприємстві в Омську горять ємності з нафтопродуктами (скриншоти з відео МНС РФ)

На місці працюють 58 фахівців і 15 одиниць техніки, а до гасіння залучено два пожежні потяги.

Пізніше, о 10:34, у Росії заявили, що нібито пожежу вдалося локалізувати, причому на площі тисячу кв.м. Ймовірно, пожежа досить швидко поширилася на велику територію, причому вдвічі.

У мережі також почали з'являтися відео з місця пожежі.

Пожежі в Росії

У Росії постійно відбуваються пожежі. Зокрема, їх епіцентром часто стають НПЗ.

Реагуючи на постійні атаки заводів РФ, США закликали Київ припинити атаки на російську енергетичну інфраструктуру, попередивши, що удари безпілотників можуть призвести до зростання світових цін на нафту. У свою чергу, в Україні НПЗ у РФ вважають законними цілями для ударів.

Зазначимо, що за даними на березень, з початку 2024 року відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у дев'яти регіонах РФ. Із них значні пошкодження отримали вісім об'єктів.