ua en ru

Туреччині відомо про зупинку Росією судна в Чорному морі: ведеться розслідування

Туреччині відомо про зупинку Росією судна в Чорному морі: ведеться розслідування Фото: Туреччині відомо про зупинку Росією судна в Чорному мор (Getty Images)

Туреччині відомо, що російські військові зупинили у Чорному морі іноземне судно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

Речник міністерства оборони Туреччини заявив, що йому відомо про інцидент, пов’язаний з кораблем, який прямував до Румунії, і підтвердив, що офіційні особи розслідують його.

Наразі жодних коментарів від України чи власників судна не було.

Але цей інцидент, ймовірно, ще більше підвищить напруженість і посилить занепокоєння в судноплавній галузі щодо ризиків ведення бізнесу в регіоні.

Росія зупинила іноземне судно в Чорному морі

Міноборони РФ сьогодні, 13 серпня, заявило, що зупинило у Чорному морі іноземне судно. Воно нібито йшло у порт Ізмаїла в Одеській області.

Росія каже, що один з її військових кораблів зробив "попереджувальні постріли" по вантажному судну в Чорному морі після того, як воно не відреагувало на вимогу зупинитися.

Що цьому передувало

Нагадаємо, Росія оголосила про свій вихід з "зернової угоди" через нібито невиконання її вимог. При цьому російські окупанти почали обстрілювати Одесу, атакуючи порт та портову інфраструктуру.

Останнє судно з українською продукцією вийшло з порту Одеси 16 липня.

Після виходу з "зернової угоди" Росія пригрозила, що буде топити кораблі, які йтимуть в українські порти. Міноборони України відповіло тим самим та попередило, що всі кораблі, які йтимуть до російських портів або портів на тимчасово окупованих територіях, будуть розглядатися як ті, що перевозять воєнні вантажі.

Військово-морські сили ЗСУ 10 серпня оголосили, що Україна відкрила коридори у Чорному морі для торговельних суден.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.