ua en ru

Туреччина готова діяти разом із армією Азербайджану у разі будь-яких загроз, - Міноборони

Туреччина готова діяти разом із армією Азербайджану у разі будь-яких загроз, - Міноборони Фото: міністр оборони Туреччини Хулусі Акар (securityconference.org)

Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар заявив про готовність армії країни спільно зі збройними силами Азербайджану відбивати будь-які можливі виклики чи загрози для двох держав.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Anadolu.

У ході турецько-азербайджанських навчань "Братський кулак" на полігоні Перекишкуль біля Баку він наголосив, що будь-яка загроза або провокація на адресу Туреччини чи Азербайджану незалежно від її джерела, будуть визнані як "загальний виклик на шляху братських країн".

Турецький міністр наголосив на важливості спільних навчань, у рамках яких армії різних країн координують спільні дії, у тому числі в періоди війни. За навчаннями спостерігав також міністр оборони Азербайджану Закір Гасанов.

Акар заявив, що Анкара та Баку "вважають загальними як друзів, так і ворогів".

За його словами, на даний час весь світ проходить через смугу нестабільності, ризиків та загроз, і "в ситуації, що склалася, забезпечення безпеки наших країн і народів, можливе тільки і тільки через наявність сильної армії, як фактора ефективного стримування".

"Світова спільнота стала свідком нашої єдності в період 44-денної війни, за підсумками якої від багаторічної вірменської окупації було звільнено історичні землі Азербайджану", - сказав голова оборонного відомства Туреччини.