ua en ru

Ціна електроенергії має покривати собівартість виробництва та враховувати ремонти, - Енергоспівтовариство

Ціна електроенергії має покривати собівартість виробництва та враховувати ремонти, - Енергоспівтовариство Фото: ціна електроенергії має покривати собівартість виробництва та враховувати ремонти (Getty Images)

Тариф на електроенергію для населення має дорівнювати собівартості виробництва електрики та враховувати вартість відновлення зруйнованих енергетичних об’єктів.

Про це заявив директор секретаріату Енергетичного співтовариства Артур Лорковські, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Українську правду".

"Ціна на електроенергію повинна дорівнювати вартості її виробництва, це основний принцип, але також ціна повинна включати вартість відновлення зруйнованих потужностей", - сказав він, коментуючи нещодавнє підвищення тарифу на електроенергію для населення.

Він пояснив, що якщо вартість виробництва електроенергії не буде покриватися, тоді в системі будуть накопичуватися борги і в будь-якому разі хтось має сплатити цей борг.

Лорковські додав, що наприкінці за це сплачують споживачі, просто не через ціни, а через бюджет.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявляв, що збільшення тарифу на електроенергію для населення дозволить зменшити навантаження державного "Енергоатома" та стабілізувати ситуацію на енергоринку.