ua en ru

Це катастрофа: в німецькому Бундестазі незадоволені результатом "Рамштайну" щодо танків

Це катастрофа: в німецькому Бундестазі незадоволені результатом "Рамштайну" щодо танків Фото: глава комітету з питань оборони Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн (Getty Images)

У Бундестазі розчаровані тим, що під час "Рамштайну" не було ухвалено рішення щодо передачі Україні танків Leopard 2. Берлін має хоча б дозволити іншим країнам ці постачання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнесс Штрак-Циммерман, яку цитує ZDF.

"Історія дивиться на нас, а Німеччина, на жаль, знову продемонструвала неспроможність. Те, як канцлер ФРН Олаф Шольц інформує про цю тему громадськість - просто катастрофа, оскільки, з одного боку, Німеччина надає Україні масштабну допомогу, проте через відсутність рішення щодо бойових танків створюється інше враження", - каже Штрак-Циммерман.

За її словами, новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус нібито "перебуває на ланцюгу".

"Сигнал був би правильним, якби ми дали партнерам зелене світло. Не всі повинні (передавати танки - ред.), а ті, хто має Leopard 2 і хто готовий поставити їх Україні. Це був би перший крок", - вважає Штрак-Циммерман.

Своєю чергою вона нагадала, що в Європі налічується майже 3000 танків Leopard 2.

"Навіть якщо поставити частину з них - це буде справжнім сигналом", - підсумувала Штрак-Циммерман.

Нагадаємо, що вчора під час засідання "Рамштайну" так і не було досягнуто домовленості щодо передачі Україні німецьких танків Leopard 2.

Однак низка країн вже заявили про свою готовність передати Україні ці танки, а тому продовжують закликати Берлін дати "зелене світло" на їх постачання.

Своєю чергою на Банковій пояснили Німеччині, що кожен день зволікання коштує життям для українців.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.