ua en ru

ЦАХАЛу вдалося встановити контроль над портом Гази

ЦАХАЛу вдалося встановити контроль над портом Гази Ілюстративне фото (Getty Images)

Ізраїльські військові встановили оперативний контроль над портом Гази, який контролювала терористична організація ХАМАС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Армії оборони Ізраїлю Telegram.

У ЦАХАЛі зазначають, що порт під контроль узяли військовослужбовці 188-ї бронетанкової бригади і "Флотилії 13" ("Шайетет 13").

Під час операції, в якій також брали участь військовослужбовці інженерно-саперного корпусу і ВПС, було знищено 10 шахт терористичних тунелів і чотири споруди, які використовувалися для терору, 10 терористів було вбито. Усі будівлі в районі порту були очищені.

Терористична організація ХАМАС використовувала гавань як тренувальну базу для своїх морських десантників, які планують і здійснюють теракти на морі. Під виглядом цивільного порту ХАМАС використовував цей район для підготовки і проведення терактів, використовуючи при цьому цивільні судна і судна поліції порту Гази.

Наземна операція ізраїльської армії

На початку жовтня бойовики організації ХАМАС влаштували масштабне вторгнення в Ізраїль. Під час нападу вони вбивали, а також викрадали військових і цивільних. Після цього Ізраїль оголосив про початок операції "Залізні мечі" і почав регулярно обстрілювати цілі в Секторі Газа.

27 жовтня ЦАХАЛ почав посилено атакувати Газу. Також в Армії оборони Ізраїлю заявили про розширення наземної операції.

15 листопада прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив про початок проведення третьої фази воєнної операції проти угруповання ХАМАС. Вона передбачає розширення наземного проникнення у Сектор Газа.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.