ua en ru

Третя штурмова бригада про Авдіївку: місцями на шістьох бійців ЗСУ приходиться 100 окупантів

Третя штурмова бригада про Авдіївку: місцями на шістьох бійців ЗСУ приходиться 100 окупантів Фото: ситуація в Авдіївці (Getty Images)

Російські окупанти активно намагаються штурмувати Авдіївку. На деяких позиціях на 6 українських оборонців виходить близько ста російських штурмовиків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram заступника командира третьої штурмової бригади Максима Жоріна.

Заступник командира Третьої окремої штурмової бригади зазначив, що якщо окупанти не рахуються з втратами збоку своїх військових то й українська сторона з російськими втратами не рахуватиметься.

"Насправді складно точно порахувати, в якій кількості росіяни тут гинуть. Тільки за один накат на одну позицію вчора ми "забаранили" приблизно 80 військових РФ", - повідомив він.

Загалом українським військовим вже вдалось знищити понад 4 тисячі російських окупантів. Жорін зауважив, що таких втрат, як в боях за Авдіївку, російські військові, скоріш за все, ще не мали.

Військовий додав, що наразі РФ перекинула мінімум 6 бригад російської армії. Крім цього також відомо про перекидання однієї бригади "ДНР", спецпідрозділи ГРУ і підрозділи ССО.

"І щоб ви розуміли розподілення сил: є деякі позиції, де тримають оборону 6 українських воїнів, а штурмують - близько 100 окупантів", - резюмував він.

Ситуація в Авдіївці

Окупаційні війська намагаються "взяти" Авдіївку з осені 2023 року. Наразі відомо, що загарбникам вдалося зайти в місто. Ситуація на цьому напрямку наближається до критичної.

Вчора Третя штурмова бригада підтвердила, що їх передислокували в район Авдіївки для посилення української оборони. Захисники показали кадри з Авдіївки та зазначили, що бої на цьому напрямку важчі, ніж ті, що були у Бахмуті.

У Третій штурмовій розповіли, що на одній з ділянок бійці перебувають на 360 градусів в оточенні ворога, але "кільце" вдається розкрити. Також захисники повідомили, що окупанти застосовують фосфорні снаряди, на коксохімі спалахнули цистерни з мазутом.

Сьогодні стало відомо, що українські війська вирішили відійти з укріпрайону "Зеніт" в Авдіївці.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.