ua en ru

Не треба панікувати. В "Укренерго" дали оптимістичний прогноз на зиму-весну

Не треба панікувати. В "Укренерго" дали оптимістичний прогноз на зиму-весну Фото: голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький (Віталій Носач, РБК-Україна)

Енергосистема України витримає будь-які атаки з боку ворога, але треба готуватись до можливих складнощів.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Media Center Ukraine.

"Ризики є, 800 ракет (які накопичив ворог - ред.) - це немалий ресурс для того, щоб щось пошкодити в нашій енергосистемі. Але точно не треба панікувати", - пояснив Кудрицький.

За його словами, українцям необхідно готуватись до будь-яких складнощів, які можуть виникнути через російську агресію.

"Але енергосистема України витримає будь-які атаки з боку ворога і в весну увійдемо з працюючою енергосистемою, і думаю, що всі будемо зі світлом теж", - зазначив голова правління НЕК "Укренерго".

Підготовка до зими

Нагадаємо, українців напередодні осені та зими попередили про ймовірні нові масові обстріли з боку окупантів. Ціллю росіян може стати енергетика України. Аналітики та експерти вважають, що цієї зимою окупанти не зможуть залишити українців без світла.

Відомо, що українські інженери напередодні зими пройшли навчання у Британії. Мета програми - захист енергетики у разі ймовірних атак Росії.

При цьому ГУР підтверджує, що Росія накопичує ракети для повторення масованих ударів. Але, на думку розвідників, масштаби обстрілів будуть меншими.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.