ua en ru

Топ-менеджера "Енергоатому" зловили на корупції

Топ-менеджера "Енергоатому" зловили на корупції Фото: в "Енергоатаомі" виявили корупцію (energoatom.com.ua)

Сьогодні, 28 вересня, було затримано одного із працівників компанії "НАЕК "Енергоатом". Співробітника затримали під час отримання хабаря.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Енергоатом" та заяву журналіста-розслідувача Юрія Ніколова.

"Одним із пріоритетів АТ "НАЕК "Енергоатом" є забезпечення дотримання норм чинного законодавства, зокрема в компанії діє політика нульової толерантності до корупції. І це стосується не тільки внутрішніх питань компанії, а й поведінки працівників поза межами службової діяльності", - наголосили в "Енергоатомі".

Компанія пояснила, що завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активної участі представників "Енергоатома" було затримано одного із працівників Компанії під час отримання неправомірної вигоди.

"Наразі тривають слідчі дії. Енергоатом й надалі сприятиме слідчим у проведенні якомога швидшого та неупередженого розслідування", - додали в компанії.

Зауважимо, що "Енергоатом" не розкриває імені співробітника, однак журналіст Ніколов раніше повідомив, що сьогодні був затриманий директор з контрольно-ревізійної роботи "Енергоатому" Олександр Скопич.

Оновлено о 21:03. СБУ підтвердила затримання

СБУ заявила, що за сприяння керівництва АТ "Енергоатом" затримала на хабарі одного із посадовців цього підприємства.

"Служба безпеки України викрила на корупції директора з контрольно-ревізійної роботи цього підприємства", - повідомили в службі.

За матеріалами справи, посадовець компанії вимагав "відкати" від постачальників товарів та послуг для державного підприємства.

У межах кримінального провадження задокументовано, що в обмін на "данину" у 15 відсотків від розміру контракту він обіцяв постачальникам прискорений розрахунок за відповідний контракт.

Зловмисника затримали на гарячому, коли він отримав 100 тисяч гривень від постачальника паливно-мастильних матеріалів, який забезпечує державне підприємство, що видобуває уран.

Джерело РБК-Україна у правоохоронних органах підтвердило, що йдеться саме про Скопича.

Водночас Київська міська прокуратура повідомила, що наразі йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди.

Також підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави у сумі 1 млн гривень.

Зауважимо, що нині підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.