ua en ru

За тиждень енергетики повернули світло 77 тисячам родин, - ДТЕК

За тиждень енергетики повернули світло 77 тисячам родин, - ДТЕК Фото: за тиждень енергетики ДТЕК повернули світло 77 тисячам родин (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: Юлія Бойко

З 16 по 22 жовтня енергетики продовжували відновлювати електромережі, пошкоджені внаслідок бойових дій у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях. Постачання світла відновили понад 77 тисячам родин у 68 населених пунктах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення компанії.

Протягом тижня, попри активізацію бойових дій на Донеччині, фахівці енергокомпанії повернули світло в домівки понад 71 тисячі родин у 63 населених пунктах, знеструмлених через обстріли.

Ще для понад 5 тисяч родин у 4 населених пунктах було відновлене енергетиками на Дніпропетровщині, південь якої також постійно страждає від ворожих обстрілів.

Все частіше пошкоджуються електромережі й на Одещині. Зокрема, енергетики оперативно повернули електрику в оселі понад 300 родин, знеструмлених внаслідок чергового "прильоту" в ніч проти 17 жовтня.

"Через постійні обстріли без електропостачання поки що залишається деякі населені пункти, де фахівці енергокомпанії не мають доступу до проведення робіт. Енергетики обов’язково повернуть світло всім жителям області, щойно отримають дозвіл на проведення робіт від Збройних сил України", - зазначається у повідомленні ДТЕК.

Нагадаємо, ввечері 22 жовтня внаслідок обстрілів постраждала одна з теплоелектростанцій ДТЕК. Суттєво зазнало пошкоджень обладнання станції. Після припинення обстрілів енергетики розпочали ліквідацію їх наслідків.