ua en ru

Теплова генерація виступила за підвищення цінових обмежень на ринку електроенергії

Теплова генерація виступила за підвищення цінових обмежень на ринку електроенергії Фото: теплова генерація виступила за підвищення цінових обмежень на ринку електроенергії (Віталій Носач, РБК-Україна)

Представники теплової генерації закликали Національну комісію, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) підвищити граничні ціни (прайс-кепи) на ринку електричної енергії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментарі компаній в ході обговорення з НКРЕКП.

Зокрема, представник "Центренерго" сказав, що зараз через цінові обмеження вартість електроенергії не покриває собівартість електроенергії.

Водночас комерційний директор "Донбасенерго" Олег Ларіонов наголосив, що його компанія має ту саму проблему."При таких прайс-кепах з початку року у "Донбасенерго" збиток мільярд. Рано чи пізно у вас просто не буде електроенергії, і ви будете все купляти по імпорту, а там скільки, 3 ГВт чи 4, а іншого (джерела електроенергії - ред.) просто не буде", - сказав він.

Ларіонов додав, що мова йде не про підвищення вартості електроенергії для комерційних споживачів, а саме про підвищення граничних обмежень.

Загалом всі представники теплової генерації у своїх пропозиціях запропонували НКРЕКП підвищити граничні ціни на ринку електричної енергії.

Раніше державне підприємство "Оператор ринку" заявляло, що для повної синхронізації з енергоринком Євросоюзу прайс-кепи в Україні треба встановити на європейському рівні.