ua en ru

Світоліна програла Возняцкі дводенний матч у Бад-Гомбурзі

Світоліна програла Возняцкі дводенний матч у Бад-Гомбурзі Фото: Еліна Світоліна зачохлила ракетку після першого раунду змагань (Getty Images)

Українська тенісистка Еліна Світоліна зазнала прикрої поразки від данки Каролін Возняцкі на старті престижного турніру на німецькій землі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат поєдинку.

Bad Homburg Open, 1-й раунд

Возняцкі – Світоліна – 2:1 (6:3, 6:7, 7:5)

Розпочали суперниці абияк, двічі обмінявшись брейками. Далі на певний час данська тенісистка та українка зосередилися на власних подачах. Утім, у восьмому геймі Возняцкі ще раз узяла подачу опонентки та відразу ж закрила сет на власній.

Світоліна реваншувалася в другій партії. З брейком вона доволі швидко відірвалася в рахунку (4:1), але данка згодом зуміла повернутися в гру та вирівняти становище. Зрештою, справа дійшла до тай-брейку, де українська тенісистка влаштувала гойдалки – відірвалася на три пункти, підпустила Возняцкі знову, а потім таки завершила сет на власну користь.

На старті вирішальної партії Світоліна встигла взяти подачу опонентки в третьому геймі, допоки матч не перенесли на вівторок через темряву. Пауза пішла на користь Возняцкі. Вона взяла чотири гейми поспіль (2 брейки) та вирвалася вперед (5:3). Українка оформила брейк у відповідь, тож на горизонті почав виднітися тай-брейк.

Проте, в найвідповідальніший момент Світоліна не впоралася з власною подачею. Вона виграла лише один розіграш, а Возняцкі з другої спроби реалізувала матчбол. У наступному колі колишня перша ракетка світу зустрінеться з росіянкою Веронікою Кудерметовою.