ua en ru

У Сумській області РФ атакувала дроном автобус з людьми, є поранені

У Сумській області РФ атакувала дроном автобус з людьми, є поранені Фото: у Сумській області РФ атакувала дроном автобус з людьми 14 червня (ілюстрація/24tv)

14 червня російські війська дроном атакували автобус у Шостинському районі Сумської області. У ньому були люди, троє жінок поранені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Сумську ОВА.

"Сьогодні, 14 червня зранку росіяни, застосувавши FPV-дрон, обстріляли соціальний автобус у Есманській громаді Шосткинського району", - йдеться у повідомленні ОВА.

Як зазначили в ОВА, в автобусі перебувало понад 20 людей.

"Попередньо, троє жінок отримали поранення, різного ступеня тяжкості. Постраждалим надано медичну допомогу", - додали в адміністрації.

Всіх пасажирів автобуса евакуйовано. Наслідки ворожої атаки уточнюються.

Як пізніше зазначили у Офісі генпрокурора, автобус був атакований дроном близько 8:00.

"У транспортному засобі перебував водій та 19 пасажирів. Троє отримали поранення: 62-річний чоловік, жінки 51 та 53 років", - додали у відомстві.

За процесуального керівництва Шосткинської окружної прокуратури Сумської області здійснюється досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Атаки дронів РФ в Україні

Російські війська постійно атакують дронами місцеве населення у Сумській, Харківській, Херсонській областях.

Під удар потрапляють як велосипедисти, так і цивільні авто. Також дронами РФ обстрілюються автомобілі швидкої допомоги, рятувальників та поліції.

Наприклад, російські окупанти атакували дронами авто поліції та автобус із пасажирами у Куп'янську Харківської області. Серед постраждалих є поліцейські.