ua en ru

В США звинуватили політолога в порушенні санкцій: отримав понад мільйон доларів від росЗМІ

В США звинуватили політолога в порушенні санкцій: отримав понад мільйон доларів від росЗМІ Фото: прокуратура США звинуватила політолога в порушенні санкцій (УНИАН)

Прокуратура США звинуватила політолога в порушенні санкцій. Російсько-американський політичний експерт Дімітрі Саймс отримав понад мільйон доларів від Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Міністерство юстиції США висунуло кримінальні звинувачення проти Саймса. Правоохоронці стверджують, що політолог отримав понад 1 мільйон доларів від російського ЗМІ в порушення санкцій США.

Згідно з обвинуваченням, Саймс координував і спілкувався з російським урядом, включаючи російського диктатора Володимира Путіна, під час ведення шоу для російської державної медіа-мережі RT.

В обвинувальному акті також йдеться про те, що Саймс співпрацював з російським урядом над тим, що і як буде висвітлюватись у шоу.

Крім іншого, стало відомо, що Саймс мав контакти з кількома членами кампанії колишнього президента Дональда Трампа, включаючи Джареда Кушнера, щодо позиції кампанії щодо Росії.

В обвинувальному акті проти Саймса детально вказується його зарплата та інші винагороди, які він отримував, ведучи шоу для медіа RT, яке потрапило під санкції.