ua en ru

США стурбовані ризиком нових нападів на свої військові бази, - Білий дім

США стурбовані ризиком нових нападів на свої військові бази, - Білий дім Фото: США стурбовані можливими нападами на свої військові бази (GettyImages)

Сполучені Штати серйозно стурбовані ймовірністю нових нападів на свої військові бази у Сирії, Іраку та інших країнах Близького Сходу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укрінформ.

"Ми зберігаємо глибоке занепокоєння у зв'язку з потенційними атаками проти наших сил", - сказав координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Представник Білого дому заявив, що американські війська реагуватимуть і відповідатимуть на кожну можливу атаку.

"Це потенційно небезпечне середовище, і ми сприймаємо це дуже і дуже серйозно. Наші командири на місцях мають право захищати себе та свої війська, тому можуть вживати відповідних заходів", - зазначив Кірбі.

Кірбі нагадав, що за розпорядженням президента Байдена до регіону відправлено додаткові сили - не лише потужне повідомлення про стримування ситуації, а й задля готовності США захищати себе та свої національні інтереси.

Атака військових баз США на Близькому Сході

Американські військові пов'язують напад на бази після загострення війни в Ізраїлі.

Раніше ми писали, що військові бази США на Близькому Сході атакували дронами та ракетами понад 10 разів.

До речі, Джон Кірбі заявив, що США реагуватимуть у разі ескалації на Близькому Сході. Американські військові готуються як до захисту, так і до реагування у разі потреби.