ua en ru

США все ще обговорюють з Україною питання ударів по РФ американською зброєю, - Білий дім

США все ще обговорюють з Україною питання ударів по РФ американською зброєю, - Білий дім Фото: Джон Кірбі, координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому (Getty Images)

США ведуть з Україною переговори щодо використання американської зброї для ударів по території Росії. Поки що обмеження залишаються незмінними.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Білого дому.

У Кірбі на тлі чуток про застосування HIMARS у Курській області попросили прокоментувати, чи розширили США можливість для України використовувати американську зброю для ударів по Росії.

Він зазначив, що інформацію про удари РСЗВ HIMARS по об'єктах у Курській області підтвердити не може.

"Я можу сказати, що не було жодних змін в "інструкціях", які ми давали українцям про те, де і як вони можуть використати американську зброю для самооборони з іншого боку кордону", - додав Кірбі.

За його словами, США щодня ведуть діалоги з Україною про дії ЗСУ на фронті.

Він нагадав, що українським воїнам дозволено використовувати американське озброєння для ударів територією Росії "для боротьби з безпосередніми погрозами".

"Але ми все ще ведемо з ними переговори. Сьогодні я не можу говорити про будь-які політичні переваги в той чи інший бік, і вже тим більше не можу сказати про якісь нові політичні рішення, які були прийняті", - наголосив чиновник.