ua en ru

США попереджають, що "Вагнер" може передати "Хезболлі" зброю, - ЗМІ

США попереджають, що "Вагнер" може передати "Хезболлі" зброю, - ЗМІ Фото: "Вагнер" планує передати "Хезболлі" систему ППО (GettyImages)

Американська розвідка повідомляє, що приватна військова компанія "Вагнера" може передати бойовикам із "Хезболли" систему ППО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Jourmal.

Американські офіційні особи стежать за переговорами між "вагнерівцями" та ліванськими бойовиками, які підтримують ХАМАС щодо поставки системи СА-22.

Розвідка зазначає, що ППО ще не було доправлено в Ліван, але зазначили, що частина персоналу "Хезболли" та "Вагнера" наразі дислокована в Сирії.

Система СА-22, також відома в Росії як Панцир-С1 - це зенітно-ракетний комплекс російського виробництва, встановлений на вантажівці.

Напад ХАМАС на Ізраїль і загроза від "Хезболли"

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС вторглися у населені пункти Ізраїлю з боку Сектору Газа. Вони вбивали та викрадали військових та місцевих жителів. Деякі відео своїх звірств терористи публікували у соцмережах.

У відповідь Ізраїль розпочав свою операцію проти бойовиків, військові ЦАХАЛ уже вдарили по місцях їхньої дислокації в Секторі Газа. 14 жовтня Єрусалим заявив про ліквідацію верхівки терористів, які керували нападом.

Зазначимо, що ліванська "Хезболла" від початку конфлікту активно підтримує дії ХАМАСу. Також бойовики "Хезболли" вже обстрілювали територію Ізраїлю, ЦАХАЛ завдав ударів у відповідь.

13 жовтня заступник лідера "Хезболли" заявив, що угруповання нібито готове приєднатися до війни бойовиків ХАМАС проти Ізраїлю.

Пізніше Центр національного спротиву повідомляв, що інструкторів російської приватної військової компанії "Вагнера" було відправлено з Білорусі у Сирію для участі у тренуванні бойовиків ліванського угруповання "Хезболла".

Докладніше про те, що відбувається в Ізраїлі та як на війну можуть вплинути країни Близького Сходу - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.