ua en ru

США мають намір призупинити виконання всіх замовлень на Patriot заради постачання Україні, - FT

США мають намір призупинити виконання всіх замовлень на Patriot заради постачання Україні, - FT Фото: президент США Джо Байден (Getty Images)

Сполучені Штати мають намір призупинити всі відкриті замовлення на системи протиповітряної оборони Patriot і ракети до них доти, доки Україна не отримає достатньо коштів для захисту від повітряних атак Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Джерела видання повідомили, що про рішення США буде оголошено в четвер, 20 червня. Минулого тижня президент Джо Байден заявив в Італії, що він заручився зобов'язаннями щодо постачання додаткових систем ППО в Україну. До їх числа увійдуть ракетні батареї Patriot, яких Київ вимагає після того, як Росія посилила ракетні та безпілотні атаки на його електростанції.

Оголошення США в четвер закріпить зобов'язання Байдена перед Києвом і забезпечить Україні отримання систем Patriot, необхідних для захисту її міст і критично важливої інфраструктури, повідомили виданню двоє людей, обізнаних про рішення.

Польща, Румунія і Німеччина входять до переліку європейських країн із відкритими замовленнями на системи Patriot, які ще не поставлені. Іспанія також має відкрите замовлення на пускові установки Patriot, а коаліція країн НАТО в січні розмістила замовлення на 1000 ракет Patriot.