ua en ru

США готові відповідати на ескалацію зі сторони Ірану на Близькому Сході

США готові відповідати на ескалацію зі сторони Ірану на Близькому Сході Фото: США готові відповідати на ескалацію ситуаації на Близькому Сході з боку Ірану (GettyImages)

В США заявили, що готові давати відповідь на будь-яку ескалацію конфлікту на Близькому Сході з боку Ірану чи інших його союзників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NBC News та The Times of Israel.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Америка вбачає потенціал для ескалації війни в регіоні через дії Ірану. За його словами, війська США готові діяти у відповідь.

"Ми вживаємо заходів, щоб ефективно захистити наших військових у цьому регіоні", - сказав Блінкен.

Держсекретар запевнив, що США не хочуть поширення конфлікту, але готові реагувати у разі необхідності.

А міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Штати вживатимуть "відповідних заходів" у відповідь будь яку ескалацію у конфлікті Ізраїлю та ХАМАС.

"Ми стурбовані можливою ескалацією. Насправді ми бачимо перспективу значної ескалації атак на наші війська та наших людей у всьому регіоні. Ми зберігаємо право захищати себе та, без вагань, вживатимемо відповідних заходів", - додав Остін.

Удар по базам США на Близькому Сході

20 жовтня повідомлялось, що два дні поспіль військові бази США на Близькому Сході зазнавали ударів з повітря. Спочатку було атаковано американську базу в Сирії, того ж дня сталися спроби атак безпілотників в Іраку.

Крім цього, наступного дня, під ударом опинились дві військові бази США в Сирії та авіабаза в Іраку. Повідомлялося про незначні поранення серед сил коаліції.

Після цього США розгорнули додаткові сили ППО по всій території Близького Сходу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.