ua en ru

Спецпрокурор Сміт подасть апеляцію на закриття однієї зі справ проти Трампа, - CNBC

Спецпрокурор Сміт подасть апеляцію на закриття однієї зі справ проти Трампа, - CNBC Фото: кандидат на президентських виборах від республіканців Дональд Трамп (Getty Images)

Спеціальний прокурор Джек Сміт оскаржить закриття кримінальної справи проти Дональда Трампа за звинуваченням у неправильному поводженні з секретними документами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNBC.

В понеділок Міністерство юстиції уповноважило спеціального адвоката оскаржити рішення Окружної судді штату Флорида Ейлін Кеннон про передачу справи до 11-го окружного апеляційного суду США.

"Закриття справи відхиляється від єдиного висновку всіх попередніх судів, які розглядали питання про те, що генеральний прокурор за законом уповноважений призначати спеціального радника", - повідомив прес-секретар Сміта Пітер Карр.

Натомість апеляція Сміта на рішення суду, найімовірніше, буде розглянута лише після президентських виборів 5 листопада. Це свідчить, що Трамп не постане перед судом не раніше 2025 року.

Питання законності призначення Сміта у 2022 році генеральним прокурором Мерріком Гарландом, ймовірно, потрапить на розгляд до Верховного суду США.