ua en ru

Союзники не надали Україні достатньо ППО, хтось має ухвалити рішення, - Кулеба

Союзники не надали Україні достатньо ППО, хтось має ухвалити рішення, - Кулеба Фото: Дмитро Кулеба, глава МЗС України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Країни Заходу досі не передали Україні достатньо систем протиповітряної оборони. Щоб змінити ситуацію, потрібна політична воля.

Як повідомляє РБК-Україна, про це в інтерв'ю Reuters заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Партнери надали нам різні системи (протиповітряної оборони - ред.), ми цінуємо це, але цього просто недостатньо, враховуючи масштаби війни", - наголосив міністр.

Він зазначив, що у розпорядженні партнерів України перебуває понад 100 зенітних ракетних комплексів Patriot, але вони досі не готові передати п'ять-сім додаткових систем. Така кількість є мінімально необхідною для нашої країни.

"Невже це така велика проблема? Невже неможливо надати Україні мінімальний запит?... І рішення є. Це просто питання політичної волі. Хтось має ухвалити рішення", - додав міністр.

За словами Кулеби, він не перебільшує, коли допускає можливість війни в Європі та ракетних ударів по Брюсселю, якщо Україна не переможе.

"Тому найкращий спосіб врятувати ваші Patriot від перехоплення ракет (над вашими країнами - ред.) та ваших солдатів від загибелі - це відправити ваші Patriot в Україну та дати українським солдатам все, що їм потрібно", - наголосив глава МЗС.