ua en ru

Скандал із транзитом нафти "Лукойл": Україна готова до консультацій, якщо ЄС їх розпочне

Скандал із транзитом нафти "Лукойл": Україна готова до консультацій, якщо ЄС їх розпочне Фото: Україна готова до консультацій з ЄС щодо транзиту нафти "Лукойл" (Getty Images)

Україна готова взяти участь у консультаціях щодо ситуації з транзитом нафти "Лукойл" до Словаччини та Угорщини, якщо Євросоюз ухвалить відповідне рішення.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства закордонних справ (МЗС) України Георгій Тихий, передає кореспондент РБК-Україна.

Він нагадав, що Україна співпрацює з Євросоюзом та іншими державами для протидії російській агресії, зокрема, шляхом санкцій.

За словами Тихого, у положеннях рішення РНБО, яке, зокрема, стосується санкцій проти "Лукойлу", згадується комерційна діяльність цієї російської компанії на території України.

"І можу лише додати, що ми підтверджуємо готовність приєднатися до консультацій у рамках механізму раннього попередження відповідно до Угоди про асоціацію України з ЄС, якщо Єврокомісія таке рішення про застосування цього додатку ухвалить", - зазначив речник МЗС.