ua en ru

Ситуація на фронті важка, але Україна знайде відповіді на виклики, - Данілов

Ситуація на фронті важка, але Україна знайде відповіді на виклики, - Данілов Фото: секретар РНБО Олексій Данілов (Віталій Носач, РБК-Україна)

Ситуація на фронті важка, але на війні все розвивається в стрімкій динаміці. Однак Україна знайде відповіді на всі виклики.

Про це заявив секретар РНБО України Олексій Данілов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його допис в Twitter.

"Ситуація на фронті важка, але на війні немає статики і все розвивається в стрімкій динаміці. Можна зробити десь крок назад, але потім ми зробимо два кроки вперед", - заявив він.

Данілов підкреслив, що Україна знайде відповіді на виклики, які виникають - і зі "снарядним голодом", і з поповненням резервів, і з російським ракетним терором.

"Захід, у свою чергу, пройде всі необхідні демократичні процедури і пов’язані з ними складнощі, перебудує економіку, поміняє стратегії та підходи і "дасть раду" російській економіці, яка дорівнює бюджету одного американського штату", - підкреслив він.

Допомога Україні від США

Зараз одним із найактуальніших питань у Конгресі США залишається нове фінансування допомоги Україні.

Нещодавно Сенат США підтримав законопроект про 95 млрд доларів для України, Ізраїлю та Тайваню. Зокрема, на допомогу Києву хочуть виділити понад 60 мільярдів доларів.

Щоб документ набув чинності, його ще має підтримати Палата представників США. Раніше спікер Палати Майк Джонсон обіцяв, що після розгляду фінансування уряду нижня палата Конгресу повернеться до питання допомоги Україні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.