ua en ru

Швейцарія продовжила статус захисту для українських біженців до 2026 року

Швейцарія продовжила статус захисту для українських біженців до 2026 року Фото: Швейцарія продовжила статус захисту для українських біженців до 2026 року (Getty Images)

Уряд Швейцарії продовжив тимчасовий захист для українських біженців до 4 березня 2026 року. Усі заходи соціальної підтримки власників статусу S зберігаються.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу швейцарського уряду.

В уряді Швейцарії зазначили, що ситуація з безпекою в Україні "не зміниться в осяжному майбутньому". Тому влада країни вирішила не скасовувати статусу захисту до 4 березня 2026 року, якщо тільки безпекова ситуація "докорінно не зміниться".

"Такий захід додатково прояснить міграційну ситуацію для всіх зацікавлених осіб, а також для влади кантонів, громад, муніципалітетів і роботодавців. З огляду на необхідність подальших дій у сфері соціальної інтеграції українських біженців", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що особливо це стосується трудової інтеграції. Швейцарський уряд вирішив також додатково розширити та поглибити вже діючі програми та заходи підтримки біженців з України.