ua en ru

Шмигаль обговорив з главою Єврокомісії експорт і транзит українського зерна

Шмигаль обговорив з главою Єврокомісії експорт і транзит українського зерна Фото: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (Віталій Носач, РБК-Україна)

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Вони обговорили експорт і транзит українського зерна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу уряду в Telegram.

Шмигаль та фон дер Ляєн зустрілися у Букінгемському палаці у Лондоні, куди прибули на коронацію Чарльза III.

Глава українського уряду подякував за макрофінансову підтримку та допомогу у відновленні.

"Порушив питання експорту й транзиту української аграрної продукції через країни ЄС. Зокрема, складну ситуацію, що виникла на пункті пропуску з Польщею", - зазначив Шмигаль.

За його словами, Україна та ЄС мають спільні рішення для подолання цієї проблеми та забезпечення продовольчої безпеки у світі, гарантом якої є Україна.

Як повідомлялося, глава Єврокомісії повідомила, що провела зустріч з прем'єром України. Проте, за її словами, темами переговорів була відбудову Україну та подальшу підтримку ЄС.

Нагадаємо, Єврокомісія 2 травня заборонила імпорт чотирьох українських агропродуктів до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. Йдеться про пшеницю, кукурудзу, ріпак та насіння соняшника.

Раніше заступник міністра інфраструктури України Юрій Васьков заявляв, що зернова угода - лише тимчасове вирішення проблеми, і Україна потребує повного розблокування портів.

Своєю чергою, країни "Великої сімки" закликали до продовження, повної імплементації та розширення зернової угоди номенклатурою нової продукції.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.