ua en ru

Школярі можуть вивчати українські предмети за кордоном: як записатися

Школярі можуть вивчати українські предмети за кордоном: як записатися Фото: школярі можуть вивчати українські предмети перебуваючи за кордоном (Getty Images)

В зв'язку з повномаштабним вторгненням Росії в Україну багато українських школярів були змушені виїхати за кордон. Однак незалежно від місцезнаходження діти все ж можуть вивчати українські предмети в онлайн форматі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Міністерства освіти й науки України.

Проєкт "Залишаємось з Україною" розпочинає реєстрацію на онлайн-заняття для школярів 5-11 класів, які наступний навчальний рік планують перебувати за кордоном. Мета проєкту - зберегти зв'язок дітей з Україною та її системою освіти. За минулий навчальний рік заняття вже охопили приблизно 1 320 дітей у понад 20 країнах.

На курсі учні зможуть безоплатно вивчати:

  • українську мову;
  • українську літературу;
  • історію України.

"Цих предметів немає у закордонних школах, але вони є надзвичайно важливими для українських школярів. Щоб не забувати рідну мову, усвідомлювати себе частиною українського суспільства, розвивати світогляд", - пояснили в міністерстві.

Заняття на курсі відбуваються так, щоб учням їх було зручно поєднувати з навчанням у школі за кордоном: увечері в будні або вихідні. Діти отримують незначну кількість домашніх завдань та зворотний зв'язок від учителя.

Щоб долучитися до курсу, зареєструйте дитину за посиланням.

Навчання українських школярів

До початку нового навчального року в Україні залишається менше ніж місяць. Дискусії про його формат ще тривають, але дедалі більше регіонів заявляють про готовність до повернення школярів за парти. При цьому в МОН наголошують, що для переходу з онлайну до очних занять у навчальному закладі має бути укриття.

Докладніше про те, в яких регіонах вже визначились із форматом навчання з 1 вересня - у матеріалі РБК-Україна.

Ми також повідомляли, що в українських школах можуть ввести вивчення правил дорожнього руху. Крім того, пропонується залучення до вивчення правил дорожнього руху батьків.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.