ua en ru

Шість українських університетів відкриють стартап-школи для студентів: деталі

Шість українських університетів відкриють стартап-школи для студентів: деталі Фото: Стартап-школи в університетах (Getty Images)

У шести українських університетах з’являться стартап-школи, у яких студенти зможуть отримати підтримку та залучати інвестиції на реалізацію своїх проєктів.

РБК-Україна із посиланням на Telegram-канал міністра цифрової трансформації Михайла Федорова розповідає, у яких вишах студенти зможуть розвивати свої стартапи.

Міністерство освіти і науки України обрало шість університетів, на базі яких буде запущена мережа "Стартап-школа – інкубатор – акселератор" для підтримки студентських стартапів. Відповідно до плану, студентам надаватимуть різнопланову підтримку під час створення проєктів.

"У стартап-школах студенти отримуватимуть підтримку, менторство та можливість залучити інвестиції для масштабування. Щоб в Україні зʼявилися свої Facebook або Microsoft, потрібно допомагати маленьким студентським стартапам у реалізації ще на етапі ідеї", – зазначає Федоров.

Стартап-школи будуть відкриті в таких університетах:

  • Національний авіаційний університет
  • Вінницький національний технічний університет
  • Київський академічний університет
  • Сумський державний університет
  • Дніпровська політехніка
  • Одеська політехніка

Він також зазначає, що ці університети володіють необхідною інфраструктурою, потенціалом для інновацій та досвідом співпраці з бізнесом. Студенти, які мають ідеї для стартапів, зможуть розвивати їх до рівня глобальних бізнесів та залучати інвестиції. Проєкт спрямований на підтримку інноваційних стартапів, які можуть стати базою для відновлення України.