ua en ru

Щодня до 50 КАБів. В Сумській ОВА попередили про посилення авіаударів Росією

Щодня до 50 КАБів. В Сумській ОВА попередили про посилення авіаударів Росією Ілюстративне зображення (Getty Images)

Російські терористи посилили авіаційні удари проти Сумської області. Їх інтенсивність за добу тримається на рівні до 50 КАБів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Сумської обласної військової адміністрації (ОВА) Володимира Артюха в ефірі телемарафону.

"Обстріли, нальоти, сьогодні інтенсивність їхня значно зросла, якщо порівнювати у червні, липні, то сьогодні фіксуємо збільшення авіаційних ударів, застосовуються керовані авіаційні бомби (КАБ)...", - заявив Артюх.

Голова ОВА додав, що обстріли, є основною ознакою ситуації в області. Зокрема їх інтенсивність за добу тримається на рівні від 40 до 50 КАБів, які застосовуються проти прикордонних громад.

"Станом на сьогодні у нас кілька варіантів і способів евакуації. Рік тому в липні ми оголосили евакуацію зі 115 населених пунктів 5-кілометрової зони. Сьогодні ця евакуація продовжується. Крім того, ми оголосили обов’язкову евакуацію і примусову, яка стосується родин із дітьми Середино-Будської та Великописарівської громад", - додав він.

Евакуація у Сумській області

Від початку повномасштабного вторгнення Сумська область регулярно перебуває під обстрілами росіян. Внаслідок цього в низці населених пунктів регіону почали оголошувати примусову евакуацію.

7 серпня Артюх заявив, що у 23 населених пунктах п'яти громад Сумського району буде проведена обов'язкова евакуація населення. Згідно з попередніми підрахунками, в рамках евакуації, є потреба транспортування у безпечні місця близько 20 тисячі людей.