ua en ru

Що союзники України обговорюватимуть на черговому "Рамштайні": прогноз експертів

Що союзники України обговорюватимуть на черговому "Рамштайні": прогноз експертів Ілюстративне фото: експерти розповіли, що союзники України обговорюватимуть на черговому "Рамштайні" (Getty Images)

Однією з ключових тем нової зустрічі Контактної групи з оборони України ("Рамштайн") стануть нагальні потреби нашої країни.

Про це в коментарі РБК-Україна розповіли військовий експерт та колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов і керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

На думку Мусієнка, нова зустріч у форматі "Рамштайн" стосуватиметься:

  • аналізу того, що потрібно покращити у питанні допомоги Україні;
  • оцінки невідкладних потреб ЗСУ;
  • оголошення досягнутих результатів.

Він додав, що нагальною потребою зараз є артилерія, оскільки Росія з ймовірною допомогою Північної Кореї може повернутися до тактики "вогневого валу".

"Також на зустрічі варто звернути увагу на обладнання для розмінування, якого нам критично не вистачає для просування військ вперед та устаткування для протидії російським системам радіоелектронної боротьби, які дуже нам дошкуляють. Потрібні і ракети, які здатні ефективно нищити ці комплекси РЕБ", - розповів Мусієнко.

У свою чергу Селезньов підкреслив, що напередодні опалювального сезону Україні потрібна велика кількість систем ППО.

Він розповів, що питання захисту неба набуває особливої актуальності на тлі постійних ударів ворога по південних регіонах України.

Зустріч "Рамштайн"

Нагадаємо, що чергова зустріч у форматі "Рамштайн" пройде 19 вересня. На ній Україну вперше представить новий міністр оборони Рустем Умеров.

Більш детально про черговий "Рамштайн" можете дізнатися в матеріалі РБК-Україна.