ua en ru

Що необхідно для наступу ЗСУ та який напрямок найімовірніший: відповідь Костенка

Що необхідно для наступу ЗСУ та який напрямок найімовірніший: відповідь Костенка Фото: Роман Костенко, секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, військовослужбовець (parlament.ua)

Перед контрнаступом ЗСУ важливо, в першу чергу, зупинити наступ ворога на Східному напрямку. Наразі окупанти переважають наших воїнів в кількості та техніці.

Про це розповів секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, військовослужбовець Роман Костенко в інтерв'ю РБК-Україна.

"Я не буду прогнозувати. Те, що я бачу - нам потрібно зараз зупинити ворога, який на нас тисне, тому що ми зараз говоримо все про контрнаступ у той час, коли ворог потихеньку нас потісняє на Східному напрямку, переважає в кількості, в кількості техніки, відтісняє наших солдатів", - заявив Костенко.

Після знищення наступального потенціалу Росії, ЗСУ зможуть створити умови для свого подальшого наступу.

"На якому напрямку? Я думаю, що важливий напрямок - Залужний (Валерій Залужний, головнокомандувач ЗСУ, - ред.) сказав про Маріуполь, я думаю десь приблизно в цей бік. Мелітополь, Бердянськ - це коридор, яким ми повинні рухатися", - додав секретар комітету ВР з питань національної безпеки.

Напрямок контрнаступу оцінюватиметься вже під час весняної кампанії після аналізу дій ворога. Водночас повернення Мелітополя не означатиме кінець війни, оскільки, значна кількість територій України й надалі залишається окупованою.

"Нам потрібно почати і домогтися успіху, який нам дасть змогу надалі наступати і значно вибити потенціал Російської Федерації", - зауважив Костенко.