ua en ru

Ще одна група українців вийшла з Сектору Газа. Посол назвав загальну кількість евакуйованих

Ще одна група українців вийшла з Сектору Газа. Посол назвав загальну кількість евакуйованих Фото: з Сектору Газа було евакуйовано ще групу українців (Getty Images)

Цієї ночі ще одна група українців вийшла з території Сектору Газа. Загальна кількість евакуйованих наразі становить більше ніж 210 осіб.

Про це розповів посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Сьогодні вночі кордон з Сектору Газа перейшли ще 11 українців. Тобто загальна кількість складає 214 осіб", - повідомив посол.

За його даними, крім українців, також було евакуйовано дев'ять громадян Молдови.

"Станом на зараз в аеропорту Каїра пройшли реєстрацію приблизно 160 наших громадян та громадян Молдови, які найближчим відлетять першим евакуаційним рейсом до Кишинева", - сказав Корнійчук.

Він пояснив, що нині українські дипломати працюють над тим, щоб всі могли вчасно і без перешкод дібратись додому.

"Ми вивезли більш ніж половину громадян, які на це зголосилися", - наголосив Корнійчук.

Евакуація українців із Сектору Газа

Це вже друга група українців, евакуйованих із анклаву. До цього, 7 листопада із Сектору Газа було вивезено першу групу українців у складі 43 осіб. Коментуючи першу вдалу операцію, речник МЗС Олег Ніколенко зазначав, що вже є дозвіл на вивезення наступних груп українських громадян. Евакуація була запланована на 8 та 9 листопада.

Нагадаємо, за даними посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука, які він озвучив до старту евакуації, на території Сектору Газа було близько 357 українців, але цифра може бути більшою. Здебільшого це жінки та діти.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.