ua en ru

Сербія відправила Україні обладнання для відновлення енергетики

Сербія відправила Україні обладнання для відновлення енергетики Фото: Сербія передавала Україні енергетичне обладнання (europa.rs)

Сербія відправила Україні гуманітарну допомогу. Мова йде про чотири вантажівки з обладнанням для підтримки енергетичного сектора.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представництво Сербії в ЄС.

Уряд Сербії виділив для України обладнання, а транспорт надав Європейський союз. Вантажівки 28 березня виїхали до Румунії, звідки попрямують до України.

Прем’єрка Сербії Ана Брнабич, посол України Володимир Толкач і голова делегації ЄС в Сербії Еммануеле Жофре були присутні під час відправки гуманітарного вантажу.

"Вантажівки містять 19 різних електронних пристроїв, частин електричної інфраструктури, якою Сербія вирішила поділитися з народом України. Російська агресія проти України спричинила численні проблеми, і на сьогодні понад 17 мільйонів українців потребують певного виду допомоги", - заявив Жофре.

Прем'єрка Сербії висловила солідарність з українцями і засудила атаки на цивільне населення та об'єкти інфраструктури.

Сербія відправила Україні обладнання для відновлення енергетики

Фото: Сербія передавала Україні енергетичне обладнання (europa.rs)

Варто зазначити, що Сербія не підтримала європейські санкції проти Росії.

Крім того, у Сербії заявили, що не будуть надавати зброю Україні та спростували інформацію про те, що постачають боєприпаси українській армії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.