ua en ru

СБУ затримала російського агента: шпигував за артилерією ЗСУ біля Часового Яру

СБУ затримала російського агента: шпигував за артилерією ЗСУ біля Часового Яру Фото: агент РФ шпигував за артилерією ЗСУ біля Часового Яру Донецької області (facebook com SecurSerUkraine)

СБУ затримала інформатора РФ. Він шпигував за артилерією українських військових поблизу Часового Яру Донецької області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

"Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного російського агента, який діяв у Донецькій області. Зловмисник шпигував за українськими військами, які тримають оборону на Краматорському напрямку", - йдеться у повідомленні.

Насамперед, як зазначають в СБУ, агент намагався виявити бойові позиції артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що намагаються захопити Часів Яр.

"Також ворога цікавили локації найбільшого зосередження військової техніки та складів з боєприпасами Сил оборони. Для збирання розвідданих окупанти дистанційно залучили 52-річного мешканця прифронтової Дружківки", - додали в СБУ.

СБУ затримала російського агента, він шпигунив за артилерією ЗСУ біля Часового Яру (t.me/SBUkr)

Щоб завербувати чоловіка, окупанти задіяли його знайомого, який у 2014 році виїхав з України до РФ, а згодом вступив до бригади оперативного призначення Росгвардії.

"Перебуваючи на тимчасово захопленій частині території Донеччини, бойовик виконував функцію "зв’язкового" і передавав відомості росіянам. Служба безпеки своєчасно викрила російського агента в Дружківці, задокументувала його злочинні дії і затримала", - зазначили у відомстві.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.