ua en ru

СБУ затримала у Дніпрі інформатора, який "зливав" дані про ЗСУ в чат-боті

СБУ затримала у Дніпрі інформатора, який "зливав" дані про ЗСУ в чат-боті Фото: СБУ затримала російського інформатора у Дніпрі (ілюстративне фото facebook com SecurSerUkraine)

СБУ затримала у Дніпрі інформатора, який надсилав геолокації ЗСУ у ворожий чат-бот. Він виявився блогером.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

"Служба безпеки затримала у Дніпрі прихильника рашизму, який передавав до рф геолокації ЗСУ та публічно закликав до захоплення влади в Україні", - йдеться в повідомленні.

Інформатором виявився 36-річний блогер з обласного центру, який навесні цього року з власного бажання написав повідомлення у ворожий чат-бот з пропозицією допомогати окупантам у війні проти України.

Коли чоловік отримав зворотній зв’язок від ворога, то почав збирати розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони в Дніпрі.

Основну увагу зловмисник звертав на місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ. Ще ворога цікавили координати місцевих ТЦК та логістичних баз українських захисників. Також і місця ворожих “прильотів”.

Для збору розвідданих, чоловік їздив по місту та відслідковував потрібні йому локації. Водночас він записував прямі трансляції на ютуб, в яких висловлював підтримку окупаційним угруповуванням РФ та закликав до силового захоплення влади в Україні.

Однак співробітники СБУ вчасно викрили злочинця, поетапно задокументувавши його шкідливу діяльність, та затримали. Також Служба безпеки провела комплексні заходи для убезпечення пунктів базування та маршрутів руху українських військ.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Фото: СБУ затримала російського інформатора у Дніпрі (t.me/SBUkr)