ua en ru

СБУ викрила на корупції чиновника Львівської міської ради

СБУ викрила на корупції чиновника Львівської міської ради Фото: СБУ затримала на корупції чиновника Львівської міської ради (facebook.com ssu mariupol)

У Львові ліквідували корупційну схему, яка в час війни діяла в міськраді. На одержанні чергового хабаря було затримано чиновника Львівської міської ради.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на управління Служби безпеки України у Львівській області.

У Львові на одержанні чергового траншу хабаря було затримано виконувача обов’язків керівника одного з управлінь ЛМР та місцеву архітекторку.

За даними СБУ, корумпований посадовець разом з поплічницею налагодили системний протиправний механізм надання дозвільних документів на проведення робіт.

Їх вдалося задокументувати та затримати "на гарячому" під час одержання чергового хабаря.

За 1.5 тисячі доларів посадовець гарантував безперешкодний розгляд і погодження дозвільних документів на проведення реконструкції нерухомості в межах історичного ареалу Львова.

Сьогодні, 16 серпня, правоохоронці завершили обшуки в службових приміщеннях управління ЛМР та за місцем проживання посередниці, в ході яких було виявлено та вилучено в повному обсязі передані грошові кошти, а також вилучено відповідну дозвільну документацію.

Наразі чиновнику-хабарнику та його спільниці повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

В разі доведення вини підозрюваним загрожує обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

Нагадаємо, у лютому 2023-го СБУ повідомляла про підозру посадовцям Національної спілки архітекторів України, яких звинувачували у махінаціях з електронною системою. Тоді підозрювані видавали нові сертифікати атестації архітекторів, хоча не мали на це права. Вони також незаконно змінювали персональні дані архітекторів у раніше виданих у Криму сертифікатах.

Ще раніше журналісти Bihus.info публікували розслідування, в якому показали схему, як Національна спілки архітекторів монополізувала в Україні можливість сертифікації спеціалістів задля збагачення.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.