ua en ru

У Румунії відмовились грати футбольні матчі з російськими збірними

У Румунії відмовились грати футбольні матчі з російськими збірними Фото: у Румунії відмовились грати футбольні матчі з російськими збірними (GettyImagеs)

Федерація футболу Румунії прийняла рішення відмовитись від футбольних матчів у яких беруть участь збірні Російської Федерації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу федерації футболу Румунії.

"Федерація футболу Румунії розуміє аргументи, висунуті Виконавчим комітетом УЄФА, і погоджується, що за жодних обставин діти не повинні страждати через необачні дії влади держави", - сказано у повідомленні.

Там також додали, що футбол і спорт загалом не можна відокремити від правових, інституційних та економічних цінностей, які перетворили Європу на простір миру, свободи та економічного процвітання.

У Румунії вважають, що повинні бути солідарними з духом санкцій, затверджених європейськими та національними інституціями, і не будуть грати жодного офіційного чи товариського матчу зі збірною Російської Федерації.

Рішення UEFA про повернення збірної Росії U-17 до міжнародних змагань

UEFA несподівано вирішив негайно повернути на міжнародну арену збірну Росії U-17. В організації цинічно заявили, що "дітей не можна карати за дії, відповідальність за які лежить виключно на дорослих, а футбол ніколи не повинен переставати надсилати послання миру та надії."

Хоча раніше президент UEFA Чеферін запевняв, що функціонери "навіть не можуть обговорювати" повернення російських команд на міжнародну арену.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.