ua en ru

Розрив в снарядах між РФ та Україною рекордно скоротився: скільки було і скільки стало

Розрив в снарядах між РФ та Україною рекордно скоротився: скільки було і скільки стало Фото: генерал Іван Гаврилюк (Віталій Носач, РБК-Україна)

Розрив у боєприпасах між РФ та Україною рекордно скоротився. Зараз співвідношення пострілів артснарядів становить приблизно 1 до 2.

Про це в бліц-інтерв'ю РБК-Україна розповів перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

"Забезпечення боєприпасами можна оцінювати так. Якщо говорити, наприклад, про артилерійські боєприпаси, то на початку року співвідношення пострілів (в українських та в окупаційних військ, - ред) складало 1 до 7, 1 до 8, а то й більше в деякі місяці. Станом на початок літа це співвідношення було 1 до 3. Зараз це співвідношення складає приблизно 1 до 2", - розповів він.

За словами заступника міністра, свою роль у цьому відіграло вдале нанесення Силами оборони ударів по складах з боєприпасами Росії.

"Росіяни фактично не мають обмежень у використанні артилерійських боєприпасів. Вони витрачають колосальну кількість снарядів, танків, солдатів. Однак важливу роль відіграє не лише кількісне співвідношення боєприпасів, зокрема артснарядів", - зазначив Гаврилюк.

На його думку, на результат суттєво впливає навченість розрахунків, їхній бойовий досвід, тактико-технічні характеристики артсистем.

"Західні системи влучніші, далекобійніші. За рахунок цього ми знищуємо цілі, витрачаючи менше снарядів", - констатував представник Міноборони.