ua en ru

Розповів про фронт. Залужний переговорив з командувачем армії США

Розповів про фронт. Залужний переговорив з командувачем армії США Фото: Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний (Getty Images)

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів переговори з главою Об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном. Зокрема обговорили ситуацію на українському фронті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на головкома ЗСУ у Telegram.

Залужний зазначив, що під час розмови він детально розповів про обстановку на фронті.

"Авдіївський, Купʼянський та Марʼїнський напрямки залишаються найгарячішими. Ситуація складна, контрольована, - підкреслив він.

Головнокомандувач також пояснив, що попри напружену ситуацію, Збройні сили України продовжують ведення наступальних дій на визначених напрямках та завдають противнику значних втрат у живій силі та техніці.

"З генералом Брауном також обговорили наші плани на зимовий період та окремо зупинилися на нагальних потребах українського війська. Передусім йдеться про снаряди, засоби протиповітряної оборони та БПлА", - сказав Залужний.

Крім цього, головнокомандувач ЗСУ обговорив з командувачем армії США питання підготовки українських військовослужбовців та відновлення боєздатності підрозділів.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, українські війська відбили 24 атаки противника на Мар'їнському напрямку, наступають на Мелітопольському напрямку.

Протиповітряна оборона знищила одну керовану авіаційну ракету Х-59. Зокрема, ЗСУ продовжили наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна.

Також домоглися незначного посилення на лівому березі Херсонської області.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.