ua en ru

У Ростовській області заявили про ракетну атаку, у Новошахтинську спалахнула сильна пожежа

У Ростовській області заявили про ракетну атаку, у Новошахтинську спалахнула сильна пожежа Ілюстративне фото: у Новошахтинську в РФ спалахнула пожежа через повітряну атаку (Getty Images)

В районі міста Новошахтинськ Ростовській області (Російська Федерація) у ніч проти 21 серпня сталася потужна пожежа. В регіоні перед цим працювала ППО через начебто ракетну атаку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram губернатора Ростовської області Василя Голубєва та місцеві медіа й пабліки.

Як стверджує російський чиновник, близько години ночі на заході Ростовської області силами та засобами ППО начебто була збита ракета.

"За попередніми даними, внаслідок падіння уламків жертв та руйнувань немає", - заявив губернатор.

Між тим в ростовських Telegram-каналах були оприлюднені відео про сильну пожежу в районі міста Новошахтинськ після "відбиття" ракетної атаки в області.

В російських медіа пишуть, що ракета начебто могла бути запущена для удару по нафтозаводу після нещодавньої атаки на Пролєтарськ, внаслідок якого раніше спалахнула потужна пожежа на нафтобазі.

Також в мережі розповідають, що вибух у Новошахтинську був досить сильний. А уламки нібито збитої внаслідок роботи ППО ракети впали недалеко від житлових будинків, внаслідок чого сталася вогняна НС "в полях" біля міста.

Що передувало

Раніше повідомлялося, що 18 серпня у РФ скаржилися на атаку безпілотників на нафтобазу у Пролетарську Ростовської області.

Як розповіли джерела РБК-Україна, операцію організувало ГУР Міноборони України.

У мережі писали, що під час гасіння пожежі постраждали десятки рятувальників.

Також Telegram-канали публікували відео, на яких рятувальники стверджували, що вони відмовляються гасити пожежу через сильне полум'я.

Додамо, 20 серпня ввечері стало відомо, що у Пролетарську рятувальники досі не можуть впоратися з пожежею на нафтобазі, яка палає вже третю добу. Крім того, там вибухнула ще одна цистерна.