ua en ru

У російському Бєлгороді спалахнула багатоповерхівка в елітному ЖК

У російському Бєлгороді спалахнула багатоповерхівка в елітному ЖК Фото: у Бєлгороді в РФ сталася пожежа у багатоповерхівці (t.me/zhest_belgorod)

У Бєлгороді (Російська Федерація) сталася сильна пожежа у багатоповерховому житловому будинку, де спалахнув дах. Вогняна НП вночі 17 червня сталася в центрі міста. Попередньо внаслідок події постраждалих немає.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на губернатора російської Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова в Telegram та місцеві пабліки.

Висотка, що спалахнула, розташована в елітному житловому комплексі "Слов'янський" в районі Свято-Троїцького бульвару міста.

На місці події працюють працівники МНС, полум'я на висоті намагаються загасити пожежні розрахунки. Це ускладнено тим, що пожежний кран не діставав до вогнища займання.

За словами російського чиновника, за попередніми даними, пожежа виникла в котельні, розташованій на даху будівлі. На місці працюють пожежні розрахунки.

Про можливі жертви та постраждалих на даний час даних немає. Місцева влада розповіла, що мешканців ЖК евакуювали.

Пізніше бєлгородські МНСники повідомили, що пожежу вже було ліквідовано.

У соцмережах показали фото та відео потужної пожежі на багатоповерхівці у Бєлгороді цієї ночі.

Як повідомив губернатор, попередньо горіла декоративна баня будівлі, і вогонь "не поширився на квартири".

"Запропонували всім бажаючим тимчасово розселитися. Люди хочуть подивитися на стан квартир після ліквідації пожежі. Причини встановлюються", - розповів Гладков.

У РФ почастішали пожежі

У РФ почастішали випадки пожеж останнім часом, а трапляються вони як у прикордонних, так і дуже віддалених регіонах.

Так, минулої ночі, 16 червня, сталася сильна пожежа на заводі в російському Курську, і перед цим нібито місцеві жителі чули вибух і бачили дрон.

Перед цим, 14 червня, стало відомо про пожежу в Казані в багатоповерхівці. Того ж дня горіла Новочеркаська теплоелектростанція під Ростовом. За день до цього сталася пожежа біля метро в Санкт-Петербурзі.

Раніше у Краснодарі сталася пожежа на нафтобазі у районі Яблонівського мосту. Зазначимо, що в російському Краснодарському краї також нещодавно спалахнула нафтобаза - у ніч на 3 травня у селищі Хвиля, яке знаходиться неподалік Кримського мосту. А вночі 31 травня у регіоні сталася пожежа на території Афіпського нафтопереробного заводу нібито через атаку невідомого дрону.

Нагадаємо також, що 11 червня в російському Ростові-на-Дону спалахнула масштабна пожежа на заводі "Ростсельмаш".

До цього росіяни повідомляли про пожежу на аеродромі у Ленінградській області. Тоді росЗМІ стверджували, що спалахнули покришки.