ua en ru

Російські еліти шукають "гарантії безпеки" для себе після поразки Росії, - Юсов

Російські еліти шукають "гарантії безпеки" для себе після поразки Росії, - Юсов Фото: Андрій Юсов, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (suspilne.media)

Російські так звані "еліти" почали шукати для себе "гарантії безпеки" після поразки Росії. Бояться за власне майбутнє.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова представника ГУР МО України Андрія Юсова в ефірі телемарафону.

"Шукають виходи (російські еліти, - ред.), безумовно. І не лише з Україною. Географія, на якій вони намагаються отримати персональні гарантії безпеки для себе, для своїх статків, для своїх сімей, є досить широкою", - розповів Юсов.

Як відзначив представник ГУР, росіяни шукають "гарантії безпеки" через страх перед притягненням до відповідальності в майбутньому. Наразі це більшою мірою стосується умовної бізнес-еліти, водночас вже також є й представники політичного сегмента. Чим більші будуть успіхи наших воїнів, тим більше буде вищезгаданих контактів.

"Україна, безумовно, використовує будь-які інструменти, найбільш креативні підходи для того, щоб прискорити звільнення наших територій, притягнення держави-агресора до відповідальності... Багато контактів та операцій реалізується, про які зараз ми не можемо говорити. Але після перемоги, повірте, буде багато цікавого", - додав Юсов.