ua en ru

Російська пропаганда "інфікувала" Республіканську партію США, - конгресмени

Російська пропаганда "інфікувала" Республіканську партію США, - конгресмени Фото: у Конгресі заявили, що республіканці інфіковані пропагандою РФ (Getty Images)

Американські конгресмени Майкл Маккол та Майк Тернер заявили, що частина Республіканської партії США була "інфікована" російською пропагандою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на американське видання The Hill.

Так, нещодавно голова іноземного комітету Палати представників, республіканець Майкл Маккол сказав, що російська пропаганда потрапила до США і "заразила" значну частину його партії.

"О, це абсолютно правда", - відреагував на ці слова Майк Тернер, який є головою комітету з розвідки Палати представників.

За словами Тернера, Росія намагається замаскувати антиукраїнські та проросійські меседжі, які конгресмени чують навіть в Палаті представників.

"Я маю на увазі, що сьогодні є члени Конгресу, які все ще невірно кажуть, що цей конфлікт між Росією та Україною пов'язаний з НАТО, що, звісно, ​​не так", - пояснив він.

Водночас Тернер визнав, що російська пропаганда ускладнює передачу американської допомоги Україні.

"Тепер, у міру того, як ця пропаганда поширюється, нам стає важче сприймати це як битву між авторитаризмом і демократією, якою вона є. Ми повинні відстоювати демократію. Україні зараз потрібна наша допомога та підтримка, і це дуже критичний час для Конгресу США, щоб активізуватися та надати таку допомогу", - наголосив конгресмен.