ua en ru

В Росії скаржаться на атаку дронів у кількох областях: сталися вибухи та пожежі, є загиблі

В Росії скаржаться на атаку дронів у кількох областях: сталися вибухи та пожежі, є загиблі Фото: три російські області атакували безпілотники (Getty Images)

Бєлгородську, Курську, Брянську і Калузьку області РФ атакували безпілотники. В Калузькій області уламками БПЛА пошкоджено енергетичну інфраструктуру, а в Бєлгородській області внаслідок скидання вибухівки з дрону загинули двоє людей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Минобороны России.

Бєлгородська область

Над територією Бєлгородської області силами ППО були знищені три безпілотні літальних апарати.

Російські пабліки повідомляють, щоб біля міста Старий Оскіл пролунали вибухи та у небі було видно яскравий спалах.

Очевидці зафільмували пожежу за містом.

У деяких районах міста частково зникло світло й електроенергія. Довкола міста розташовані російські військові частини.

Також губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив про атаку БПЛА на село Істобне Губкінського міського округу.

"Внаслідок падіння без детонації постраждалих немає, пошкоджено літню веранду приватного житлового домоволодіння. Оперативні служби працюють на місці події", - зазначив він.

Оновлено 2:05

Губернатор Гладков повідомив, що в селі Пороз Грайворонського міського округу Бєлгородської області, внаслідок скидання двох вибухових пристроїв загорівся приватний житловий будинок.

"На превеликий жаль, загинули двоє мирних жителів - жінка, яка лежала з переломом шийки стегна, і чоловік, який доглядав за нею. Син загиблої встиг в останню мить вибігти з палаючого будинку", - йдеться у повідомленні.⠀

Гладков додав, що через атаку повністю згоріли приватний житловий будинок і сарай, ще один житловий будинок сильно пошкоджено.

Брянська область

Також дрони атакували Брянську область. Губернатор області Олександр Богомаз повідомив, що над Вигоницьким районом знищено п'ять дронів. Внаслідок падіння збитого безпілотника виникла пожежа на об'єкті енергетичної інфраструктури.

Також Богомаз повідомив про знищення безпілотника літакового типу над територією Суземського району Брянської області. Постраждалих і руйнувань немає.

Курська область

Над Курською областю сили ППО знищили вже п'ять безпілотників. Про це повідомив губернатор області Роман Старовойт.

Калузька область

Не оминули дрони увагою і Калузьку область. Губернатор Владислав Шапша повідомив, що сьогодні вночі в Малоярославецькому районі внаслідок вибуху БПЛА у районі електропідстанції було незначно пошкоджено енергетичну інфраструктуру.

Постраждалих немає. Оперативні служби перебувають на місці та усувають пошкодження.